MENAŽKA

Menažka je posoda iz katere se je tekom taborjenja. Ta vsebuje:

  • lonček za čaj

Lonček naj ne bo keramičen ali steklen, saj se lahko le ta razbije. Prav tako priporočamo, da je iz materialov, ki se ne takoj segrejejo. Priporočamo lonček z ročajem, saj je ta bolj funkcionalen.

  • pribor (vilice, nož, žlico)

Za pribor ne priporočamo žvilce, saj ta nima dobrega rezila. V kolikor, se vseeno odločite za uporabo le teh, priporočamo da ima otrok vsaj dve žvilci. Lahko se katera zlomi.

  • globoka posoda

Globoka posoda je namenjena jedem na žlico. Priporočamo, da posoda ni iz materiala, ki se hitro zagreje. Posoda naj ima rob, saj bodo tako otroci lažje odnesli krožnik do mize. Odsvetujemo posode iz materialov, ki se lahko zlomijo.

  • plitva posoda

Priporočamo tudi plitvo posodo za glavne jedi. Ta naj bo spet iz materiala, ki se ne razbije.

Otroci ne potrebujejo menažke teh tipov, saj jih ne bodo postavljali na ogenj.

  • vrečka

Priporočamo, da menažko spakirate v platneno vrečko, saj bo tako na taborjenju manjša možnost, da se kaj izgubi.

PODLOGA ZA SPANJE

Podloga za spanje naj bo dovolj udobna in ne pretanka, saj bo vaš otrok na njej spal vseh 10 dni taborjenja. Priporočamo napihljive podloge, saj so te med udobnejšimi. V primeru, da je podloga napihljiva, naj bo dovolj trda, da se ta ne bo predrla.

Ne priporočamo turbomaxsimusov, saj na taboru ni elektrike, da bi jih lahko napolnili.

Za desetdnevno taborjenje ne priporočamo, da otroci spijo na teh tipih podlog.

ČUTARA

Otroci naj s seboj ne nosijo flašk, ki se lahko razbijejo. Priporočamo litrsko flaško, saj se otroci odpravijo tudi na bivak. Tam potrebujejo vodo tudi za dva dni. Za potrebe bivaka priporočamo, da ima otrok vsaj dve flaši. Odsvetujemo bidone, saj ti navadno točijo. Prav tako ne priporočamo flašk, ki bi se lahko odprle same.

Ne priporočamo:

Priporočamo:

SVETILKA

Priporočamo, da imajo otroci naglavne svetilke, saj se bodo odpravili tudi na nočni pohod oz. orientacijo. Svetilke naj bodo dovolj močne.

Priporočamo, da imajo otroci s seboj kakšen rezervni paket baterij.

Odsvetujemo svetilke, ki se polnijo preko računalnika ali drugih električnih naprav, saj tovrstno polnjenje ne bo mogoče.

NOŽ

Priporočamo, da imajo GG-ji nož z 10cm rezilom.

Ne priporočamo majhnih švicarskih nožkov in nožev, ki se lahko zložijo.

NAHRBTNIK ZA BIVKIRANJE

Nahrbtnik za bivakiranje mora biti dovolj velik, saj morajo otroci nesti spalno vrečo, menažko, nekaj oblek za preobleč, vsaj 2L vode, podlogo za spanje ter nekaj skupne opreme. 

Nahrbtnik za bivakiranje naj ima nastavljive naramnice in podporni pas v ledvenem predelu, saj bodo otroci ta nahrbtnik nosili vsaj 2 dni. Prav tako naj ima dovolj žepov.

Ne priporočamo šolskih nahrbtnikov in nahrbtnikov manjših od 50L.

Tudi pri nahrbtniku za MČ-je botide pozorni, da bo otrok lahko vanj spravil vso opremo za bivakiranje oz. enodnevni pohod. Odsvetujemo nahrbtnike tega tipa:

SPALNA VREČA

Za spanje na taboru priporočamo vojaške spalne vreče.

V kolikor se boste odločili za nakup visokokakovostne vreče, priporočamo da nabavite zimsko, saj se lahko porablja vso leto.

V kolikor se odločite za nakup nizkocenovne spalne vreče priporočamo, da s seboj vzamete tudi kakšno toplo odejo.

Zaradi tega, ker bodo otroci morali svoje spalne vreče odnesti tudi na bivak, priporočamo spalne vreče, ki zavzamejo manj volumna.

icon-1.png

O nas

Društvo tabornikovRod Pusti grad Šoštanj
icon-2.png

Naslov

Vila LučkaKoroška cesta 133325 Šoštanj
icon-3.png

Kontakt

Rod Pusti grad Šoštanj © {2019}. Vse pravice pridržane.