Tudi letos smo se Rod Pusti grad Šoštanj podali na novo avanturo in 10 dni, obdani z naravo, tkali nepozabne taborniške spomine. Letošnjega taborjenja se je udeležilo 108 otrok. Program so zanje pripravile tri vodje programa, ob pomoči neutrudnih staffovcev in vodnikov. Letos pa sta nam na taborjenju delala družbo še drzna pirata z Nadiže in nas urila, da smo na koncu tudi mi postali pravi pirati.

Vroče dneve smo preživljali v prijetni Nadiži in se odpravili tudi do znamenitosti v bližini, kot so Nadiška korita ter Napoleonov most, kjer smo veselo čofotali in uživali v lepotah Slovenije. Vreme nam je postreglo tudi z nekaj deževnimi trenutki, ki pa smo jih uživali v skupni družbi, kitari, igri in seveda, skakanje po lužah.

Otroci so imeli tekom taborjenja različne delavnice, na katerih so streljali z lokom, se pomerili v športnih igrah, kuhali, snemali zanimive videe, se učili prve pomoči in še mnogo več. Tretja triada pa je domov prinesla tudi veliko novih kuharskih sposobnostih, saj so si večerje pripravljali sami.

Mi se že veselimo novega poletja, ko bomo štiri stene za 10 dni spet zamenjali za šotore in zvoke narave ter se spet zapodili za iskanjem norih, nepozabnih spominov, v najboljši taborniški družbi. Se vidimo na naslednjem taborjenju!

Monika Videmšek