Ko se bliža konec septembra, vsi taborniki nadobudno sestavljamo ekipe za Republiško orientacijsko tekmovanje, na kratko ROT. Naš rod je zastopalo kar 6 ekip. Ekipe so sestavljene iz 4 oziroma 5 članov, ki se pomerijo v različnih taborniških disciplinah (risanje skice terena, prehod minskega polja, skica minskega polja, skica terena, profil terena, semafor, morsejeva abeceda, …). Vse pa je potekalo na 2 dni dolgi orientaciji, po okoliških ljubljanskih štajgicah. Na cilju prvega dne si je vsaka ekipa postavila svoj bivak, ognjišče ter skuhala golaž oziroma zelenjavno juho. Kar hitro smo se odpravili spat, saj smo zjutraj hitro krenili na pot. Moramo priznati, da je bila noč, na letošnjem ROTu, ena izmed toplejših.

Po dveh dneh številnih izzivov, vzponov, vzdihljajev in prehojenih približno 35 kilometrov, odvisno, kolikokrat si izgubil rdečo nit na zemljevidu, smo prišli na cilj. Potrebni tušev smo čakali, da se seštejejo pridobljene točke vseh disciplin.

RPG je v Lučko prinesel drugo mesto v kategoriji RR/Grčice, v zasedbi Monika Videmšek, Tinkara Ošlovnik, Tina Lihteneker, Tina Rotnik ter Neža Četina.

Jure Majcen, Enej Žlebnik Jančič, Rok Kočevar, Gašper Glinšek ter Anže Krejan pa so slavili zmago v svoji kategoriji, PP fantje.

Ostali rezultati:
4. mesto - 110 stopinj poševno
6. mesto - Frbajzi
7. mesto - Tapravi Frbajzi
11. mesto - Vaške deklice

Posebno diplomo za najboljšo skico terena je prejel Uroš Burič, za najboljši profil terena pa Jure Majcen.

Vsem udeležencem iskreno čestitamo!


Uradne fotografije lahko pogledate na: https://rot.taborniki.si/fotog...

Se vidimo na naslednjem ROT-u, ki ga bomo mogoče spremljali na našem domačem terenu.

Monika Videmšek