Letos je to bila novost v PP programu na medgeneracijski izmeni RPG. Kot že samo ime starostne skupine pove (popotniki in popotnice), je bilo edino prav, da se program začne s popotništvom vse do idilične jase pod Taležem.

Skupina petih zagnanih PP-jev se je že v zgodnjih jutranjih urah podala na vlak v Šoštanju, ki jih je popeljal vse do centra Ljubljane, kjer se je začela njihova pot. Za cilj prvega dne so si zadali Kranj, ki je od izhodiščne točke oddaljen 27 km. Ker jim sam Kranj ni bil dovolj, so pot nadaljevali naprej. Po 35 prehojenih km so se ustavili v bližnjem gozdičku, kjer so si ob zvokih kitare pripravili okusno večerjo, noč pa so prespali v visečih mrežah.

Čeprav so sprva mislili, da bodo v Ribno prišli šele v četrtek, so prvotni plan spremenili že prvi dan pohoda in si zadali, da v Ribno prispejo že naslednji dan. Tako so drugi dan opravili še preostanek poti. Ta jih je vodila mimo slapa Šum, kjer so posneli fotografijo. Po 25 km so v popoldanskih urah zasluženo prispeli v Ribno, kjer so s ponosom dvignili rodovo zastavo in zavzeli Ribno. Sledila je zaslužena večerja in počitek do prihoda ostalih članov izmene.