Poleg zgodbic, ki so jih nam zaupali otroci, smo naključne otroke vprašali: KAJ VAM JE BILO DO SEDAJ NAJBOLJ VŠEČ NA TABORJENJU? 🏕

Punce iz 7. razreda pravijo, da je to:

  • Petje taborniških pesmi
  • Delavnice
  • Večerni programi ob ognju, ker so vedno ful fajn
  • Rimšimšim
  • Druženje s puncami iz voda


Punce iz 1. in 2. razreda so povedale, da so jim bili najbolj všeč:

  • Skeči na večernem programu
  • Spanje v gozdu
  • Vodne igre

Sestri Kaja in Manca iz 1. triade zelo uživata v reki Soči, čeprav je voda mrzla. Naredili sta si tudi kljukice za rutko, ki sta jima tako zelo všeč, da ju ponosno razkazujeta ostalih taborečim. Pravita, da se imata na taborjenju fuuuul fajn! Kaja se je odločila, da bo poskusila opraviti veščino molka, pa ji žal ni uspelo. Verjetno bo to na letošnjem taborjenju edini poskus.

Žan iz 2. razreda pa nam je povedal zabaven dogodek. “Vsi so mislili, da imam danes rojstni dan, ga imam pa šele jutri. Rojstni dan bom praznoval kar dva dni.” 🥳

Laura iz 6. razreda je bila zelo vesela, saj so fantje iz 5. razreda opravljali veščino molka. No, uspelo jim je samo za nekaj uric. Laura pravi, da ji je tišina takooo pasala, da si želi, da jutri ponovno poskusijo. Tokrat za cel dan!

Fant, katere imena nismo uspeli ujeti, je jokal, saj pogreša svojo igračko - avtek. Igračke žal ni dobil, je pa dobil dozo taborniških aktivnosti, ob katerih je na avtomobilček kar pozabil.


Neko noč nas je na taboru obiskala zobna miška, ki se je ustavila v šotoru kar treh tabornikov, ki so izgubili svoje zobke. Zobne miške ni ujel noben kuža na taboru. Naloga uspešno opravljena!

V 3. podtaboru se je pred dnevi odprl frizerski salon, ki je specializiran v delanju kitk izpod mojstrice tabornice Karle. V svoje roke je ujela tudi vodnika Jureta. Jure je nad svojo novo frizuro naravnost navdušen.


Frizerski salon se je kaj kmalu za tem odprl tudi v 1. podtaboru, kjer pa so punce uredile vodjo programa Roka. Dekleta na taboru se sprašujejo, kdaj bodo lahko one prišle na vrsto za urejanje frizure.


Vodnik Tadej se je po sedmih dneh le predal ledenemu tušu v taboru. Tekmovalec sedaj drži Čezsoški rekord, kateremu sotekmovalci niso niti kos! Otroci so bilo zelo veseli, saj so lahko vodnika končno objeli. 💦

Do naslednjič. 👋