Vodniki se počasi prebujajo, pravijo, da čist prezgodi. Pa še dvojno jutranjo telovadbo imajo na sporedu. Svojo in z otroki. Ti se prve dni prebudijo še pred »budilko«. Ponoči je bilo tako toplo, da tiste debele spalke sploh nismo potrebovali.

Jutranji rog naznanja zbor. Sliši se daleč naokrog. Zastava je na svojem mestu. Čaka, da spet visoko zaplapola in naznani, da smo tukaj mi. Taborniki.

Po zajtrku si privoščimo čist kratek počitek, pospravimo svoje šotore, da bodo dobili same lepe ocene. Nato se pripravimo na dopoldanske aktivnosti. Čas je bil za tradicionalne delavnice, kjer vključimo tudi staffovce in specialiste, ki otroke naučijo taborniških veščin. Vse od kuharskih delavnic, do preživetja v naravi, lokostrelstva, pisanje tabornega časopisa, vodnih iger, do orientacijskih delavnic …


Po kosilu smo se osvežili v Soči. Naša plaža pod taborom ima peščeno plažo, smaragdno Sočo, razgled na hribe in tradicionalno brv, s katere skačejo samo pogumni vodniki.

Popoldan smo nadaljevali z delavnicami, razen 1. triade, ki je spakirala svoje nahrbtnike in se odpravila na bivak. Nekateri na svoj prvi. Veste, kaj so jedli na bivaku? KOBILICEEE! Pa hrenovke.


Vodniška šola se čez dan skriva v svojem gozdnem kotičku, kjer nadaljuje s predavanji in delavnicami. Jutra in večeri pa so namenjeni najmlajšim vodom. Zjutraj se jim pridružijo pri jutranji telovadbi, zvečer pa pri branju pravljic za lahko noč. Otroci pravijo, da so »faaaaajn«.

Nasmejane mentorice vodniškega tečaja.

Večer je bil za 3. triado glasbeno obarvan. Ob taborniškem ognju in kitari so prepevali znane "kul" pesmi, 2. triada se je podala na nočno orientacijo in pravijo, da jih ni bilo prav nič strah. Kako pogumni so naši taborniki!

Pred večernim program je čas tudi za rim šim šim in iskanje taborniških simpatij. 💚

ČEZSOČNI PODATKI 💦

Vremensko poročilo:

  • Vroče, oh, kako je vroče. 🌞
  • Senca, kje si senca.
  • Kapo gor na glavo, da sonce ne bo tk žgalo.

Poročilo kuhinje: Pojedli smo že 50 kg lubenic.

NJAM, NJAM JEDILNIK 🥕

Zajtrk: Kruh in neki za gor namazat, čajček

Kosilo: Restan krompir, pečenka in različne solatke

Večerja: Mlečni zdrob

Večerja 3. triade: Špageti s piščancem v smetanovi omaki, zelena solata

Zdravniško poročilo: En cek manj kot včeraj, vsi uspešno odstranjeni.

Poročilo Saloonđija: Delo saloonđija je naporno, morš probat vsako čokoladico in čips, preden ga prodaš.

Poročilo straže: Vodniki smrčijo in otroci govorijo.

👋👋👋