Ponoči nas je ujela nevihta, ki smo jo vsi pogumno premagali. Tudi najmlajši, pa tudi tisti, ki so noč prespali na bivaku.

Veste, kako začenjamo jutra na taboru? 🌞

  • Z jutranjo telovadbo, ki je lahko še kako zabavna.
  • Z jutranjim zborom, himno in dvigom zastave.
  • Z zajtrkom.

Nato pa je čas za dopoldanske aktivnosti. ⛺

Medtem ko sta 2. in 3. triada premagovali kilometre od bivaka do tabora, je 1. triada lovila različne predmete v scavenger hunt igri. Kuharica Marjana je skoraj ostala brez jajc in čebule.

Prvo bivakiranje na taboru je prišlo h koncu ... Malce utrujeni, malce lačni, prešvicani, a polni novih vtisov, so vodniki in otroci ravno za čas kosila prispeli v tabor. Mišice na nogah so dokaz, da bivak ni bil mala mal'ca. No, na kondiciji bomo naslednjih nekaj dni še delali.


Po kosilu najbolj paše počitek, zato si ga na taboru tudi privoščimo. Ob plaži, med drevesi, pod drevesi ... tam, kjer je senca.

Popoldanske aktivnosti so bile pionirsko obarvane. 1. triada si je v gozdu urejala vodove kotičke, 2. triada je popoldne preživela ob Soči, kjer si je izdelovala vodove zastavice in pripravljala večerni program. 3. triada si je postavila kuhinjo, kjer si bodo vsak dan kuhali večerjo. Starši, zdaj veste, kdo vam bo po novem kuhal doma.




Ne smemo pa pozabiti na našo vodniško šolo, ki je preživela svoj prvi večer z otroki. Vsak tečajnik se je priključil vodu, kjer bodo vso usvojeno teoretično znanje preizkusili tudi praksi. Našli so si pa tudi svoj kotiček, travnik med drevesi, kjer bodo predavanja in delavnice še bolj prijetnejše.


Zvečer pa smo le dočakali taborniški ogenj, kitaro in skeče. V daljavi smo opazili prve nevihtne oblake, ki so naš tabor obiskali ponoči. A nič hudega. Spanje v šotoru ob poslušanju dežnih kapelj je tako zelo prijetno, da kar utoneš v spanec.


ČEZSOČNI PODATKI 💦

Vremensko poročilo: sonce, sonce, sonce, rahel vetrič, sonce, sonce, oblaki, vetrič, sonce, sonce, tema, nevihta.

Poročilo kuhinje: Ne jokamo, sam 5 kg čebule moramo narezati.

NJAM, NJAM JEDILNIK 🥕

ZAJTRK: kruh pa nekaj za gor namazat in čajček

KOSILO: široki rezanci, puranji paprikaš in zelena solata

VEČERJA: makaronflajš in različne solatke

VEČERJA 3. TRIADE: rižota z zelenjavo

Zdravniško poročilo: 8192 cekov, ki so bili vsi uspešno odstranjeni.

Poročilo Saloonđija: Prodali smo več Buenotov, kolikor je otrok.

Do jutri.