Leto je spet naokoli in čas je za še eno nepozabno taborniško dogodivščino. Po štirih letih smo se ponovno vrnili v Čezsočo, na travnik ob smaragdni Soči, ki bo za naslednjih 10 dni skoraj samo naš. Letos so se nam na tabornem prostoru pridružili tudi taborniki iz Francije. Bonjour!

Ravno za čas kosila smo se pripeljali v Čezsočo, nekateri so odhiteli v tabor, drugi na bivak. Tudi letos bo tabor razdeljen na podtabore, vsak s svojim programom, ki bo popestril dneve in večere.

In kaj smo počeli danes popoldan?

1. triada (1. - 3. razred) je že preizkusila temperaturo Soče in pravijo, da je letos malce bolj topla. Ob teh vročih dneh, ki nas čakajo, bo osvežitev v reki še kako prijala. Pred večerjo so si izdelali še vodove zastavice, ki že visijo pred šotori.

2. triada (4. - 6. razred) in 3. triada (7. - 9. razred) pa so taborjenje začeli z bivakom, kjer so raziskovali kotičke Bovca in okolice, si postavili prenočišče v bližini slapa Virje in na ognju spekli hrenovke. Njam!


Po dveh letih ima na taboru svoj štab tudi 10 članov vodniške šole, skupaj s tremi mentoricami. Skozi taborjenje bodo usvajali veščine, ki jih bodo izurile v prave vodnike. Že danes so imeli pester dan, poln novih znanj in spoznanstev. Na pomoč pri predavanjih in delavnicah pa bodo priskočili tudi taborniki iz drugih rodov, ki so nas obiskali že danes.


Na taboru pa je tudi pridno osebje, ki bo pomagalo pri izvedbi delavnic in poskrbelo, da bo taborjenje teklo kot po drči.

Pravkar smo pojedli večerjo, slasten šmorn in kompot. V kuhinji nas še vedno razvaja naša Marjana s svojo ekipo. Že desetletja skrbi, da so naši trebuščki vedno polni. Hvala Marjana.


Dan počasi odhaja, približuje se večer. Večernega ognja danes ne bo, saj nas je ujela nevihta. Poskrili smo se po šotorih, ob branju pravljic in igranju družabnih iger. Kaj hitro smo vsi potonili v globok spanec ...

To je naš taborniški dnevnik. Čezsoški utrinki. Skozi taborjenje vas bomo razvajali z vtisi in dogajanji navdušenih tabornikov, ki bodo poletje preživeli obdani z naravo in prijatelji.

Veselo branje!