Čeprav verjamemo, da smo taborniki že sedaj ena najbolj dostopnih prostočasnih aktivnosti, cene naših aktivnosti pa daleč od primerljivih na trgu, smo naredili še korak dlje. Pri plačilu članarine smo postavili minimalno in priporočeno višino plačila. Člani in starši članov lahko sami izbrate med višino plačila članarine, pri tem pa med člani našega rodu nikakor ne bomo diskriminirali med različnimi plačniki. Pri tem bi radi spomnili na dejstvo, da je naše društvo neprofitno, vsi, ki v njem delujemo, pa smo prostovoljci, ki za svoje delo ne prejemamo nobenega plačila. Ideja je, da s tovrstno solidarnostno shemo tisti, ki si lahko to privoščite, omogočite kvalitetno izkušnjo tistim, ki si to privoščijo težje.


Verjamemo v načelo, da moramo biti taborniki dostopni za vse.

S plačilom članarine vsak postane član našega društva, s tem pa tudi član Zveze tabornikov Slovenije in član Svetovne skavtske organizacije. Prav tako z njo pokrivamo vsa tedenska vodova srečanja, rutke novih članov in tistih, ki prestopijo v drugo starostno vejo, vsi člani pa na dom mesečno prejmejo tudi revijo Tabor.

Letos znaša minimalna članarina 30 €, priporočena pa 40 €. Članarino za leto 2023 je potrebno poravnati do 31. 12. 2022.
Po tem datumu znaša članarina 40 €.

Verjamemo, da se boste, v kolikor si to lahko privoščite, odločili za plačilo priporočene članarine, ter na ta način pokazali, da tudi vi verjamete v načelo solidarnosti in nas želite podpreti v naši nameri.

Ne glede na višino plačane članarine imajo vsi člani enake pravice in ugodnosti.

Podporna članarina (starejši od 21. let)

V kolikor bi želeli podpreti naše društvo, smo za vas pripravili podporno članarino v višini 35 €, s katero postanete podporniki našega društva in tudi na ta način pokažete vaše zaupanje v nas in naše delovanje.

Podporna članarina omogoča izvedbo nekaterih dodatnih socialno naravnanih aktivnosti in nakup dodatne opreme in je namenjena starejšim od 21. let, ki ne želijo biti aktivni člani v društvu.

Vsi naši podporni člani bodo konec leta prejeli tudi simbolične rutice.

Podatki za plačilo
Naziv: Rod Pusti grad Šoštanj
Naslov: Koroška cesta 13, 3325 Šoštanj
TRR: SI56 6100 0000 6975 132
Sklic: SI00 101 - članska številka
Namen: Članarina - Priimek in Ime člana za katerega plačujete članarino

V kolikor vaš otrok še nima članske številke članske, to pomeni, da je letos prvič pristopil k tabornikom, lahko navedete sklic SI00 - 101.